Torej, vzameš 500 g pirine moke, pol litra Radenske, ščepec soli, žlico olivnega olja, vinski kamen in po želji še različna semena, začimbe ipd.
Najprej daš v posodo moko, dodaš sol, olje in vinski kamen. V kolikor želiš imeti drugačen okus, lahko dodaš še malo semen (jaz dam največkrat sončična in bučna), česen, začimbe ... Potem počasi vlivaš Radensko in mešaš s kuhalnico, dokler ne nastane enotna zmes. Daš v pekač na peki papir in eno uro pečeš pri 180 stopinjah.
Jaz ga dam potem ven iz pekača in zavijem v vlažno krpo, da se malo zmehča. Ponavadi ga spečem zvečer in kar čez noč pustim zavitega v krpi. Priprava ti vzame 5 minut, če si vmeš nalakiraš nohte ali pripraviš sendvič.
Dober tek! ;)
P.s. Med pripravo si lahko zavrtite enega mojih ljubših zadnje čase.
2 comments:
Sem ga že dvakrat probala spečt in res pride fajn :)
Kaj pa daš ponavadi not? Sem se mal naveličala bučnih in sončičnih semen in bi probala še kej drugega. :)
Objavite komentar