sreda, november 21, 2007

nakupuj manj, Živi več

začetni plan: nakup jošta (sir), kakava v prahu in štruce kruha
končni ulov: 2 paketa jošta (za vsak slučaj, pa še moškega je vedno fajn imeti pri hiši), kakav v prahu + mleko (ker lahko tisti karton le-tega, ki čaka doma, hitro zmanjka ...), štruca kruha + 3 tiste male štručke (ker tko fletno zgledajo), 2 velika kracalnika lumpi (ker tistih z zimskim motivom prejšnič niso imeli), 2 paketka mojih najljubših piškotov (ki jim m. pravi ptičja hrana), Elle (ker je notri intervju z božanskim s. cavazzo) in seveda 4 zavojčki čigumijev ...

... malo karikirano, a vseeno znano ... ja, ljudje smo postali prepotratni ... z vseh strani nas bombradirajo reklame (in tisti losjon, ki si ga naneseš za zmanjšanje obsega trebuha seveda deluje, je rekla soseda), mi pa jim poslušno nasedamo ... celo ob nedeljah hodimo po trgovinah (tu se avtorica bloga izključuje) ... hm ... mislim, da je čas, da naredimo nekaj v nasprotno smer ...

v soboto, 24. novembra 2007, bo DAN BREZ NAKUPOV ali Buy nothing day, ki že 15 let poteka po svetu (sedaj že v 65ih državah), Slovenija se je akciji prvič pridružila leta 2004.
Sodeluješ seveda tako, da v soboto ne greš v trgovine, pač ne kupuješ ... ste za? :)

(stvar prvič opažena tule)

6 comments:

Tamara pravi ...

jaz sem za in zlo podpiram ta dan.
ker pol v trgovinah ne bo nobene gneče in bom lah jst v miru nabavlala.

joke:))

marTina pravi ...

Tamchy, ta je pa dobra:) Tudi jst sm za stvar! Khm, Urša - ali se ne odpravljaš na neki sejem v soboto (ali sejmi ne štejejo)?

ursa pravi ...

khm ... no ... pravzaprav ... joj, mal mi je nerodno ... res grem na bazar ... upsi, an ;)

sonckica pravi ...

js bom pa na kongresu turisticnih delavcev pisala zapisnik namest da bi sla tja... jok... :( btw, I am a proud new owner of a spletnik ;)

Lea. pravi ...

Men je ratal;)

ursa pravi ...

čestitkujem :) meni tudi ... (priznam pa, da sm se mogla kar zadržat, ker čez teden nimam časa za nakupe, zato je sobota ponavadi kot nalašč za tovrstna opravila ... ampak, zmaga je naša :)