ponedeljek, julij 15, 2013

Stvari, ki jih ne razumem. Help?

Že nekaj časa nazaj me je Gorupova dečva določila za eno izmed dveh naslednjih nosilk štafete, tokrat gre za objavo o stvareh, ki so ti všeč oz. ne. In kdaj je boljši čas za štafetne objave kot sredi Egotripa, ko ti na trenutke zmanjkuje idej za pisanje. It's a win-win situation.

Osnovno pravilo pravi: napišeš pet stvari (ne konkretnih oseb ali živali), ki jih imaš rad, in pet, ki jih ne maraš, vsaka od teh petih stvari pa mora biti besedna zveza s kratkim opisom. Nato v stvar vključiš dva blogerja. Ker lahko, bom pravila rahlo spremenila v Napiši pet stvari, ki jih imaš rad, in pet, ki jih ne razumeš. Zadnjih ne bom niti argumentirala, ker so mi enostavno preveč nerazumljive, če jih kdo drug razume, je nadvse vabljen, da jih razjasni v komentarjih. Hvala. In ne bom predala štafete, pa brez zamere. :)

Rada imam:
  • branje klišejskih romantičnih romanov na morju (ker dobro vedno zmaga in ker so mi NSK2 (Novejša slovenska književnost 2) in vsi pesimistični slovenski romani, ki pašejo zraven, za vedno uničili željo po branju česarkoli nelahkotnega na plaži),
  • pogovori preko Skypa (ker manjšajo razdaljo in mirijo srce),
  • razmišljanje o opremljanju najinega brloga (ker je razmišljanje manj stresno kot dejansko nakupovanje in ker precej manj stane),
  • nasmehe naključnih ljudi na avtobusu (ker te zbližajo, pa čeprav le za tisto sekundo)
    in
  • tople poletne večere na morju (ker s svojim vonjem in tisočerimi zvoki čarajo občutek sreče).

Ne razumem:
  • filmskega obmetavanja s hrano (Resno, naj mi nekdo razloži smisel tega početja?),
  • deklet, ki pozimi nosijo bunde, ki se končajo nad ledvicami,
  • ljudi, ki se usedejo na zunanji sedež dvojnih sedežev na avtobusu,
  • moških, ki žvižgajo za ženskami, in
  • ljudi, ki svojega psa prodajo na Bolhi, da si lahko kupijo novega.

6 comments:

Vesna pravi ...

Vsec: Poletni veceri ob Zenevskem jezeru. Ker imas obcutek, da si na morju :)

Ne razumem: zensk, ki na zenskem WCju dvignejo sedalo na WC skoljki. To je zame se vedno tak misterij kot Bermudski trikotnik.

tamck pravi ...

Zadnji ne razumem je na srečo fejk. Ampak že da prideš na idejo, da kaj takega objaviš, pa tudi če samo za "štos", je meni nerazumljivo.

ursa pravi ...

@Vesna: Dobrodošla na mojem blogu! *
O, komaj čakam, da bova poleti skupaj ždeli ob jezeru in nazdravili na moje prvo super švicarsko leto. ;)

@Tamara: Fejk je? Zakon! Ma še vedno obstajajo čudaki, ki svojim živalim "podarijo svobodo", ko se odpravijo na dopust. Žal niso fejk, so pa res bolj fejk ljudje v splošnem.

N. Purcell pravi ...

o ja, ljudje na dvojnih sedežih, sploh ko je avtobus dokaj poln, tko for real? W the heck.

Amaya pravi ...

Haha. No,da jaz razložim tisto z dvojnimi sedeži. :)
Sama se tako usedem, če hočem malo več osebnega prostora (kadar nisem razpoložena). Na zunanji sedež pa zato, ker terja od ostalih malo več odločnosti, da se usedejo poleg mene. No, saj drugače se umaknem, če pride kdo s prosečim pogledom in premalo "poguma". :) V primeru, da je avtobus skoraj poln, pa tega ne počnem. :)

ursa pravi ...

Amaya, super lepo pozdravljena na mojem blogu. :D
Hvala za razlago, čeprav si se uspešno umaknila iz kroga tistih, na katere je letelo moje neodobravanje. Letelo je namreč na tiste, ki to počnejo kljub (pre)polnemu avtobusu.