četrtek, maj 15, 2008

Dobra ženska vedno ve, kam spada.

Večerjo pripravite ob pravem času. Načrtujte jo že zjutraj ali celo en dan prej, da bo vašega soproga pričakal okusen obrok, ko se vrne domov.
Pripravite se za moža. 15 minut preden pride domov, si malo odpočijte, da boste videti sveže, ko se vrne. Popravite si ličila, v lase si dajte trak, da boste videti lepše.
Zmanjšajte hrup. Ko se soprog vrne z dela, izključite vse hišne naprave in recite otrokom, naj bodo tudi oni tiho.
Bodite srečni, ker ga vidite. Poslušajte ga. Čeprav mu imate mogoče veliko povedati, tega ne naredite takoj po njegovem prihodu. Naj najprej govori on, gotovo ima pomembnejše stvari za povedati kot vi.
Ne motite ga. Ne postavljajte nepotrebnih vprašanj. Ne pritožujte se, če pride vaš mož pozno domov ali če želi oditi na večerjo brez vas. Ne sumite v njegovo sposobnost presoje in integritete. Ne pozabite, da je on gospodar v hiši in zato bo vedno obveljala njegova volja, poštena in pravična.

Zapomnite si, dobra ženska vedno ve, kam spada.

(Nasveti naj bi bili objavljeni v priročniku za ženske Hišna ekonomija iz leta 1955. A če verjamemo Wikipediji(in ne vem, zakaj ji ne bi), temu ni čisto tako ... Prevara ali ne, vzgoja žensk je bila včasih na žalost res taka ... Naj živijo spremembe :)
(ogled "originala")

6 comments:

Tamara pravi ...

lol, jst sm najprej mislna, da je to zafrkancija ...
"Večerjo pripravite ob pravem času. Načrtujte jo že zjutraj ali celo dan prej..." hahaha:)

мартина pravi ...

Še dobro, da ni več tako. Ker če bi bilo, majkomilo, da se ne bi ankol poročila!

Unknown pravi ...

škoda, da so ti časi mimo. zdej bi sam govorile rade pa neko enakopravnost furale

Matej Virtič pravi ...

nostalgija za nedoživetim ...

Peter pravi ...

Čist cool je napisan. Žena naj na svoj njegov način razvaja njega.
Ampak nujno more pa tudi on skrbeti za njo, tako kot to paše njeni naravi.
Ja to je čist lušen.
Sicer pa... Mož je glava družine, to že res. Ampak glava mora stat na močnem vratu... to je pa njegova žena...

Anonimni pravi ...

ja včasih je bilo tako in so bili vsi srečno poročeni do smrti. Danes pa ko ženske hočejo imeti zadnjo besedo, delitve hišnih opravil in se zraven sklicujejo na enakopravnost razpade ogromno zakonov. V moški naravi je da je on gospodar in se temu tudi primerno obnaša, če moški nima svoje zadnje besede jo bo iskal in najdel... Drugje......
Pa to da naj bi ženska razmišljala o večerji dan prej, s tem samo dokaže da ljubezen ne pozna meja in da bi naredila vse da osreči svojega moškega... Taki zakoni res delujejo.. in ni težko vzeti par minut vsaj za razmislek kaj še narediti za svojega življenskega sopotnika..................