nedelja, julij 01, 2007

uganka

evo, ena uganka za vse moje bralke in bralce ... :)
ko smo se s Pj peljali na koncert v Tolmin, se nam je zgodila neka stvar, ki jo je moje izurjeno fotografsko oko brž ujelo na trak :) ... ker je uganka malo težja, postavljam 4 možne odgovore:

torej, glede na sliko (ki nadvse nazorno prikazuje, kaj se vam je zgodilo), je moj odgovor:
a) avtobus ste morali ustaviti, ker se je scvrla sklopka
b) vzel bom denar, ki sem ga prisužil s kvizom do zdaj (O evrov), in ponosno (phe!) zapustil bojišče
c) voznik je ustavil avtobus in pomagal babici čez cesto
č) voznik je avtobus ustavil sredi avtoceste in čakal na nadaljna navodila


kdor bo prvi pravilno odgovoril na vprašanje, bo dobil nagrado - zadovoljstvo, ker je s svojim neverjetnim darom opazovanja in logičnim sklepanjem strl tale oreh ...
p.s. prosim, da člani Pj in ostali, ki sem vam zaupala prigodo, ne odgovarjate na vprašanje (težko bo, a ostanite močni :)
p.s. 2 odgovore bom zbirala ... hm ... nekaj dni ... odvisno od vaše bitke za zmago ... in ne premišljujte ali se vam splača odgovoriti, ker je že nekdo drug izbral odgovor, ki se vam zdi pravilen ... mogoče bo vaša utemeljitev pravilnejša (ali izvirnejša) :)

5 comments:

Tamara pravi ...

tist pnevmatika servis napis (al whatever)me napeljuje na odgovor a.

Unknown pravi ...

odgovor je nadvse preprost! voznik avtobusa je videl babico, ki je ustavila svoj avto na nasprotni strani ceste, kako prečka cestišče. seveda je kot se spodobi za gentelmena ustavil avtobus in ji pomagal čez cesto, v pogovoru z njo pa je izvedel, da jo močno tišči na toaleto, tako da je nemudoma morala prekiniti svojo vožnjo in ker na njeni strani ceste ni bilo nobenega grmovja, kamor bi se skrila, se je odločila, da gre čez cesto in opravi potrebo v varnem zavetju gozda. tko, odgovor je simpl k pasul ... a je kdo na kej druzga pomislu? ;)

ursa pravi ...

jao, mateja ... lol ... kaj nej recm - zaenkrat vodis ;)
(čist mal ta tabo je pa tamara :)

Anonimni pravi ...

demantiranje odgovorov:

a) na avtocesti (da je več pasov se vidi s slike) se zelo malo menja prestave in uporablja sklopko - tam se ponavadi ne uniči sklopke (se jo že prej na ovinkih)

b) zapustiti bojišče ne more biti nikomur v ponos

c) babice ne vozijo po avtocestah (je prehitro); če pa so sopotnice, pa imajo nekoga, ki jim lahko pomaga čez cesto - sicer pa dedki že ne bi ustavljali

č) voznik je domnevno masculinum - mar moški kdaj poslušamo kakšna navodila ali čakamo nanje?

ad1)pnevmatika nima veze s sklopko; bi mar Poljaki šli v Tolmin menjat sklopko?

ad2) itak odpade zaradi točke c)

Torej pod razno bi bilo dobro ponuditi kako rešitev.

Opcija: Fotografinja je videla nekaj/nekoga "zanimivega" ob cesti/ v tovornjaku, a slika kaže stanje desetinko sekunde kasneje;)

Le kaj si videla?

Unknown pravi ...

In kaj je torej bilo?