sreda, junij 27, 2007

enkratzavselej

... tri pike so nestično ločilo! ...

(tale slovenistični izbruh je posledica tega, da vsi nadnaravno radi uporabljamo to simpatično ločilo, a nažalost velikokrat napačno ... in kot bodoča diplomirana slovenistka (če bo sreča mila) čutim dolžnost, da usmerim narod na pravo pot :)

11 comments:

Rok pravi ...

OMF!!!

Unknown pravi ...

fahidiotka ... :P

ursa pravi ...

I know ... and proud of it :)

marTina pravi ...

A ni v temle postu ena vejca preveč? :)Seveda se lahko motim ...

ursa pravi ...

hm ... a se nekdo dela pametnega? :)
(ena vejica je SEVEDA preveč, narejena je bila namerno, da vidim, če tudi ostali bodoči slovenisti postjate faidioti :)

marTina pravi ...

O smotka! Dejansko si jo zdej zbrisala ... Moj prejšnji komentar je zdej brez pomena :) Sicer pa močno dvomim, da je bila vejica napisana NAMERNO, a?

Anonimni pravi ...

em... mn zgleda še vedno ful lepš če so tri pike kr lepo zravn besede... :))

tk da aj em soou sori :P :D

ursa pravi ...

@marTina: dooh da sm jo zbrisala ... moj namen je bil dosežen ;)
@arijana: no, js sm napisala kaj je pravilno, nikogar pa ne silim, da to tut uporablja ... (btw, če 3 pike napišeše levostično, pol to pomen, da nisi dokončal same besede, ne pa stavka oz. misli :) ... :)

(ja ... vem ... shut up ;)

Unknown pravi ...

Ha ha. Jaz pa to vem. In tako pisem ze od ... takrat ko mi je moja super profesorica-ki-je-ni-boljse-za-slovenscino to prijazno povedala. In jaz sem seveda takoj ubogal. Khm, khm. :-)

Lahko bi se dodali, da pa se po piki pise presledek. In se tako pri datumu pise presledek po piki (torej 29. 6. 2007 in ne 29.6.2007).

Ampak bom raje tiho, ker se itak ne morem kosati s profesionalci. Se posebej, ker se nekaterih pravil namerno ne drzim. (Recimo s tem, kjer se postavljajo vejice - baje sem v tem podoben Cankarju. Ali pa tega, da se pred vezniki ne pise pika. Da ne bi govorili o tem, da pisem samo z velikimi tiskanimi in to brez sumnikov. Samo pravila moras poznati, da jih lahko potem zavestno krsis.)

marTina pravi ...

Urša, ti boš ena zatežena prfoksa :P

ursa pravi ...

@mitar: se strinjam s tvojo teorijo krsenja pravil ... :) ... le da v primeru 3 pik ponavadi ne gre za to, pac pa za nepoznavanje pravila samega ... :)
@martina: no, ce bo slo po mojih planih ... sploh ne bom prfoksa ;)

sploh nism pomisnla, da se bo razvila taka "slovenisticna" debata ... :)